Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Noci Zeland

Kriket tim Bangladeša izbjegao masakr u džamiji (VIDEO)

kriket

Kriket tim Bangladeša boravi u Novom Zelandu, gdje je u subotu trebao igrati treću test utakmicu protiv domaće reprezentacije na stadionu Hagley Oval, u blizini kojeg se nalazi džamija Al Noor

Kriket reprezentacija Bangladeša zamalo je izbjegla pucnjavu u džamiji Al Noor, jednoj od dvije u novozelandskom gradu Christchurch koje su napadnute u petak u vrijeme džuma-namaza, javili su svjetski mediji. U napadima je ubijeno 49 ljudi, a povrijeđeno više od 20, potvrdila je Jacinda Ardern, premijerka Novog Zelanda, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kriket tim Bangladeša boravi u Novom Zelandu, gdje je u subotu trebao igrati treću test utakmicu protiv domaće reprezentacije na stadionu Hagley Oval, u blizini kojeg se nalazi džamija Al Noor.

Jalal Yunus, portparol Odbora za kriket Bangladeša, kazao je da je veći dio ekipe autobusom otišao u džamiju i da su ulazili u nju u trenutku kada je počela pucnjava.

“Svi su na sigurnom, ali su šokirani. Zamolili smo cijeli tim da ostane u hotelu i ne izlazi napolje”, kazao je Yunus.

Kriket timovi Bangladeša i Novog Zelanda zajednički su odlučili da treću test utakmicu, koja je bila planirana za subotu, odgode.

Policija je ubrzo nakon napada objavila da su uhapšene četiri osobe, a da je jedna od njih identifikovana kao državljanin Australije.