Ostali sportovi

FIVB

Krovna svjetska kuća odbojke povukla takmičenja iz Rusije

27/02/2022

Zbog ruske invazije na Ukrajinu, povučeno je ili otkazano već nekoliko sportskih takmičenja iz Rusije, primjerice, UEFA je preselila finale Lige prvaka iz Sankt Peterburga u Pariz, Formula je objavila da se VN u Sočiju neće održati, a povučena su i sva natjecanja Svjetskog skijaškog kupa iz te zemlje

Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) objavila je da zbog pogoršanja situacije u Ukrajini povlači dva ovogodišnja turnira Lige nacija za odbojkaše i odbojkašice koji su se trebali održati u junu i julu u Rusiji.

Ali, Rusija zasad ostaje domaćin Svjetskog prvenstva u odbojci.

“FIVB će nastaviti pomno pratiti situaciju i razmotrit će druga takmičenja koja bi se trebala održati u Rusiji, uključujući Svjetsko prvenstvo za odbojkaše u drugoj polovici 2022. godine”, navodi se u priopćenju FIVB-a, koje prenosi Hina.

Svjetsko odbojkaško prvenstvo trebalo bi se održati od 26. augusta do 11. septembra .

Koja će zemlja biti novi domaćin turnira Lige nacije bit će uskoro objavljeno.

Zbog ruske invazije na Ukrajinu, povučeno je ili otkazano već nekoliko sportskih takmičenja iz Rusije, primjerice, UEFA je preselila finale Lige prvaka iz Sankt Peterburga u Pariz, Formula je objavila da se VN u Sočiju neće održati, a povučena su i sva natjecanja Svjetskog skijaškog kupa iz te zemlje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.