Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TB-2

Objavljeni snimci iz Ukrajine koji prikazuju razornu moć turskih Bayraktar dronova

bayraktar

Ukrajinska ambasada u Turskoj objavila je video snimak razorne moći turskih bespilotnih letjelica Bayraktar TB-2

Ministarstvo odbrane Ukrajine saopćilo je da je oboren veliki broj letjelica ruske vojske te da je uništen i voz koji je prevozio vojne zalihe, javlja Anadolu Agency (AA).

U pisanom saopćenju ukrajinskog ministarstva je navedeno da je ruska vojska tokom dana izgubila tri borbena aviona Su-30 te dva aviona tipa Su-25. Pored toga, ruska vojska je tokom dana u Ukrajini izgubila 11 helikoptera i dva transportna aviona Il-76.

Prema istom izvoru, uništeno je više letjelica tipa Su-27, raketni sistemi S-300 i Buk M-1, dok je voz koji je prevozio gorivo uništen djelovanjem bespilotnih letjelica Bayraktar TB2.

Ukrajinska ambasada u Turskoj objavila je video snimak razorne moći turskih bespilotnih letjelica Bayraktar TB-2.

Ukrajinci u odbrani od ruske agresije pogodili su konvoj ruskih vojnih vozila u gradu Khersonu, a objavljen je snimak koji prikazuje destruktivnu moć dronova turske proizvodnje.

Glavnokomandujući Ukrajinske vojske objavio je na Facebooku snimak iz zraka djelovanja Bayraktara.

Ukrajinsko ministarstvo objavilo je da su ovi dronovi korišteni na još jednoj lokaciji, na aerodromu Hostomol blizu Kijeva.

Ukrajina je već 2019. godine nabavila prvi “set” Bayraktara, a nastavili su s kupovinama prošle godine, te se procjenjuje da ih imaju 20-tak.

Svoju moć Bayraktarovi dronovi pokazali su u brojnim recentnim konfliktima, a posebno su se istakli u ratu Azerbejdžana i Armenije u Nagorno-Karabahu, gdje su ih Azeri masovno koristili.