Krupalija: Hvala svima koji su pomogli da se očuva tradicija Bosninog turnira

img_5609

KK Cedevita pobjednik je 12. Memorijalnog turnira Mirza Delibašić nakon što je u finalnoj utakmici savladala ekipu KK Budućnost Voli rezultatom 89:66.

U utakmici za treće mjesto, KK MZT Skopje pobijedila je domaćina i organizatora turnira, KK Bosna Royal Jelly rezultatom 78:70.

Za najboljeg igrača turnira izabran je James Ra'Shad iz KK Cedevita dok su u najboljoj petorci turnira J.R. Reynolds (KK Budućnost Voli), Đorđe Drenovac (KK MZT Skopje), Haris Delalić (KK Bosna Royal Jelly), Scotty Hopson (KK Cedevita) i Miro Bilan (KK Cedevita).

“Zahvaljujem se svim ekipama što su se odazvale našem pozivu i tako doprinijele tome da se očuva tradicija ovog turnira. U ova dva dana imali smo priliku gledati kvalitetu košarku i siguran sam da je i publika zadovoljna onim što je mogla vidjeti. Mi idemo dalje, uskoro nas očekuje početak prvenstva Bosne i Hercegovine i pozivam naše navijače da nam pruže podršku“, istakao je direktor KK Bosna Royal Jelly, Damir Krupalija te iskoristio priliku da se posebno zahvali svim sponzorima i partnerima koji su pomogli organizaciju turnira.

U okviru turnira u petak navečer u Domu mladih održan je i koncert “Svi smo mi Bosna“ na kojem su nastupili sarajevski rock'n'roll bendovi Konvoj, Skroz, Sikter, Futavci, Bombaj štampa i Sejo Sexon. Sav prihod od ulaznica preusmjeren je na račun KK Bosna Royal Jelly.