Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krupalija: Nakon niza godina doveli smo vrhunsku košarku u Sarajevo

damir-krupalija

Košarkaški klub Bosna Royal Jelly organizovat će finalni turnir Kupa Bosne i Hercegovine, 18. i 19. februara.

Košarkaškom savezu BiH ponude za organizaciju finalnog turnira dostavili su Igokea i Bosna Royal Jelly, a čelnici Saveza odlučili su domaćinstvo dodijeliti sarajevskom klubu, saopćeno je iz KK Bosna Royal Jelly.

– Imali smo veliku želju da završni turnir bude organizovan u Sarajevu i da našim navijačima nakon niza godina pružimo priliku da uživaju u vrhunskoj košarci. Naša ekipa je vodeća u prvenstvu, a sada će nakon pet godina biti i učesnik finalnog turnira Kupa BiH, što zaista smatramo još jednim korakom ka ozdravljenju kluba – rekao je direktor kluba Damir Krupalija.

Voljom žrijeba, u polufinalnim mečevima sastat će se Bosna Royal Jelly – Mladost, te Zrinjski – Igokea.

Prva utakmica će biti odigrana u subotu, 18. februara s početkom u 17.00 sati između domaćina Bosne Royal Jelly i KK Mladosti iz Mrkonjić-Grada, a druga u 20.00 sati između HKK Zrinjski i KK Igokea.

– Najiskusniji pojedinac u redovima ”Studenata” Saša Vasiljević se nada da je ekipa ispunila očekivanja gledalaca u Sarajevu i pozvao publiku da dođe u Skenderiju ovog vikenda i podrži svoj tim.

– Znamo šta znači ime Bosna ne samo u Sarajevu, nego cijelom regionu, a klub veoma dobro funkcioniše. Bilo je svakakvih priča prije dva tri mjeseca, ali nismo dozvolili da se klub ugasi, ne samo mi, nego i navijači koji su na utakmici protiv Slobode napunili dvoranu Mirza Delibašić i pokazali koliko im Bosna znači – rekao je Vasiljević.

Cijena pojedinačne ulaznice za utakmice Kupa BiH će iznositi 5 KM, a naći će se u prodaji od četvrtka 16. februara na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba i na platou ”Skenderija”.