Ostali sportovi

Amer Čolan, generalni sekretar

KSBiH krenuo u prikupljanje sredstava za reprezentacije, dijaspora “već u akciji”

29/07/2022
Foto: Fena

Kako ističe generalni sekretar KSBiH Amer Čolan, pomoć dijaspore može biti ključna u pokušaju da se zatvori finansijska konstrukcija za pripreme reprezentacija i učešće na velikim takmičenjima

S obzirom na veliki broj poziva bosanskohercegovačkih građana koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama, a koji žele pomoći finansiranje košarkaških reprezentacija naše zemlje, Košarkaški savez BiH pokrenuo je prikupljanje sredstava putem GoFundMe platforme i u SAD-u.

Kako ističe generalni sekretar KSBiH Amer Čolan, pomoć dijaspore može biti ključna u pokušaju da se zatvori finansijska konstrukcija za pripreme reprezentacija i učešće na velikim takmičenjima.

– Riječ je o akciji sličnoj onoj u Australiji, koju je također pokrenula naša dijaspora. Odlučili smo je pokrenuti nakon poziva bh. građana koji žive u SAD-u, a koji zaista žele pomoći. Kontaktirali smo zatim Ismira Mirvića, predsjednika FK Sarajevo, koji se također uključio u ovu priču, a nadamo se da će njegov primjer slijediti još ljudi dobre volje – kaže Čolan.

Svi bh. građani koji žive u Sjedinjenim Državama sredstva mogu uplatiti na ovom linku GoFundMe platforme, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.