Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KSBiH razmatra sankcije prema igračima koji otkazuju reprezentaciji

Počele pripreme košarkaša

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine očekuje oštru reakciju Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) kada su u pitanju nedolasci igrača na pripreme reprezentacije, a i pojedinačno će razmotriti sankcije prema igračima bez značajnog razloga otkazuju nastupe u reprezentativnim selekcijama.

KSBiH reagirao je nakon otkaza dolaska Alexandera Renfroa, koji je sms-om obavijestio selektora Damira Mulaomerovića da neće doći na pripreme.

Iz KSBiH navode da je izgovor za nedolazak “krajnje trivijalan i sportski neprihvatljiv”. Naime, Renfroe je naveo da mu je s obzirom na rani početak njemačkog prvenstva potrebno duže vrijeme za pripreme u klubu zbog dolaska novog trenera.

– Ovo je posljednji otkaz u nizu u kojem se indirektno ili direktno spominje pritisak klubova na igrače da ne nastupaju u kvalifikacijskom ciklusu za Eurobasket 2017. što je neprihvatljiva praksa za KSBiH, kao i za FIBA-u. KSBiH je obavijestio FIBA-u o ovim slučajevima, te očekuje oštru reakciju – saopćeno je iz KSBiH.

Savez će, kako se navodi, pojedinačno razmotriti sankcije prema igračima koji s takvim razlozima otkazuju nastupe u reprezentativnim selekcijama.