Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kuglaši kakanjskog Rudara izborili plasman u Evropu

kuglanje rudar22222

Da se kuglaši Rudara iz Kaknja nalaze u top formi potvrdio je i susret protiv Zrinjskog iz naselja Ljubača kod Tuzle u kojem su zabilježili uvjerljivu pobjedu rezultatom 7:1.

Već u prvoj izmjeni Eldar Turudija i kombinacija Muamer Bešić – Mahir Safundžija su donijeli Rudaru prednost od 2:0 i preko 100 čunjeva prednosti protiv Ninića i Tomića. U drugoj izmjeni Vedad Karzić i Nermin Hrustemović donose nova dva boda Rudaru i već tada je bilo riješeno pitanje pobjednika. U posljednjoj izmjeni Amar Alagić je izgubio bod od Ivanovića, a kombinacija Dinko Dundić – Meho Strika porazila je Kovačevića i na kraju rezultat je bio 7:1 u korist kakanjskih kuglaša. Najbolji rezultat na ovom susretu imala je kombinacija Dundić-Strika (589 oborenih čunjeva).

Rezultati posljednjeg kola:

Sloboda – Vogošća 5:3, Rudar-Zrinjski (Lju) 7:1, Ada NB – Revita 2:6, Kozara – Borac 7:1, Međugorje – Hercegovac 7:1,Zrinjski (Mo) – Gradiška 4:4.

Konačan poredak

1. Revita 57, 2. Sloboda 48, 3. Rudar 45, 4. Borac 40, 5. Međugorje 39, 6.Zrinjski(Lj) 32, 7. Gradiška 32, 8. Zrinjski(Mo) 29, 9. Kozara 23, 10. Ada NB 18, 11. Vogošća 17, 12. Hercegovac 8 bodova.

Novi – stari prvak je Revita, Sloboda i Rudar izborili su pravo nastupa u evropskim natjecanjima. Iz lige su ispali Vogošća i Hercegovac iz Bileće, dok su novi premijerligaši postali Bosna iz Visokog, prvak Prve lige Federacije BiH i ekipa Dervente, koja je osvojila prvo mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske.

Završnica Kupa

Narednog vikenda u Kaknju će se odigrati završnica Kup takmičenja BiH u kojoj će nastupiti po dvije najuspješnije ekipe iz Federacije,odnosno RS-a. U polufinalnim susretima igraju: Rudar (Kakanj) – Revita (Banja Luka) i Sloboda (Tuzla) – Borac (Banja Luka).