Edin Džeko stigao u Sarajevo, večeras se udaje sestra Merima

merima dzeko
FOTO: Facebook

Bh. nogometna zvijezda Edin Džeko, zajedno sa svojom izabranicom Amrom Silajdžić i kćerkicom Unom, u jutarnjim satima privatnim avionom došao je u Sarajevo, a razlog njegovog dolaska u glavni grad BiH je vjenčanje sestre Merime Džeko.

Za njega ovo je veoma bitan dan u životu, tako da se odmah počeo pripremati za vjenčanje koje će biti održano večeras u ilidžanskom restoranu “Prava priča”.

Merima Džeko večeras će po drugi put stati pred matičara. Izabranik njenog srca je Emir Đerekarac Đere, zaposlenik MUP-a u Novom Gradu u Sarajevu. Budući mladenci odabrali su utorak za vjenčanje, kako bi Džeko mogao prisustvovati činu, piše Faktor.

Merima i Emir su u vezi više od godinu, a njen izabranik se dopada Džeki, pa su njih dvojica postali i dobri prijatelji. Novi Džekin zet nekoliko godina trenirao je amaterski boks na Ilidži, ali je odustao nakon nekoliko mečeva.

Očito lijepoj Merimi prija sandžački mentalitet jer je i Emir iz Novog Pazara, dok je njen bivši muž, pjevač Mirza Šoljanin, iz Sjenice. Kako piše Faktor, Merima je u blaženom stanju, a njeni bližnji kažu kako je trudnoća već poodmakla, jer se stomačić vidi.