Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

košarkaška reprezentacija bih

Kvalifikacije za Eurobasket: BiH bez Nemanje Gordića

nemanja-gordic

Umjesto Gordića pozvan Knežević, a umjesto Penave, kojem Baskonia nije dozvolila dolazak na okupljanje bh. tima, poziv dobio Sejfić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u prve dvije utakmice kvalifikacija za “Eurobasket 2021“ igraće bez povrijeđenog Nemanje Gordića, saopštili su u četvrtak iz Košarkaškog saveza BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Okupljanje bh. košarkaša pod vodstvom selektora Vedrana Bosnića zakazano je za 16. februar u Sarajevu, a umjesto Gordića na spisak igrača uvršten je Draško Knežević, košarkaš Sutjeske iz Nikšića. Bosnić se susreo s još jednim problemom, a to je da Ajdinu Penavi njegov klub španska Baskonia nije dala dozvolu da dođe na okupljanje bh. tima. Stoga je selektor BiH uputio naknadni poziv još jednom igraču nikšićkog kluba, a riječ je o Ismetu Sejfiću.

“Nemanja Gordić, igrač KK Partizan Beograd i reprezentativac BiH, na utakmici Eurocupa protiv Virtusa iz Bologne, doživio je ozbiljnu povredu skočnog zgloba. Iako smo svi očekivali pozitivne vijesti iz KK Partizan i da će svi preduzeti terapijski tretmani osigurati brz oporavak Gordića, ipak nećemo moći računati na učešće našeg košarkaša na narednim kvalifikacijskim utakmicama. Našem Gordiću želimo uspješan oporavak i da se što prije vrati na košarkaški teren u pravoj formi“, saopštili su iz KS BiH.

BiH će u prvom ciklusu kvalifikacione grupe “H“ odmjeriti snage sa Latvijom 21. februara u Rigi, a tri dana kasnije sa Grčkom u tuzlanskom Mejdanu. U grupi “H“ je još i Bugarska, a na “Eurobasket 2021“ plasiraće se tri najbolje plasirane selekcije.