tenis

Kyrgios odbio meč za dva miliona dolara: Nastavljaju rat preko medija

New Project – 2022-05-27T115427.519
FOTO: Screenshot

Do sada su međusobno igrali samo jednom, prije tri godine na egzibiciji u Melbourneu, a Tomić je slavio 6:3, 6:4. Tomić, koji je nekada bio 17. teniser svijeta, a trenutno je na 418. poziciji, ponudio je Kyrgiosu okršaj i u drugim sportovima

Australac Bernard Tomić (29) ponudio je svom bivšem prijatelju i sunarodnjaku Nicku Kyrgiosu (27) priliku da međusobni sukob razriješe na terenu u meču za dva miliona dolara, no Kyrgios je odbio ponudu. Dvojica tenisera nekada su bili prijatelji, no u posljednje se vrijeme sve češće prepucavaju preko medija. Njihov se odnos dodatno pogoršao nakon verbalnih naleta na društvenim mrežama.

Nedavno je Tomić poručio kako je Kyrgios oduvijek živio u njegovoj sjeni. Vrlo brzo je stigao i odgovor. Kyrgios je Tomića nazvao “najomraženijim australskim sportistom”, poručivši mu da se “malo smiri”. Tomić je njihov sukob podigao na viši nivo ponudivši bivšem prijatelju priliku da na terenu razriješe pitanje ko je bolji.

“Ja ću uložiti milion dolara, neka i on uloži milion, pa da vidimo ko je bolji. Pobjednik uzima sve. Jednom sam ga lagano pobijedio, pa ću to napraviti opet. Plus, igrat ćemo na travi kako ne bi imao izgovor”, rekao je Tomić u razgovoru za Sydney Morning Herald.

Do sada su međusobno igrali samo jednom, prije tri godine na egzibiciji u Melbourneu, a Tomić je slavio 6:3, 6:4. Tomić, koji je nekada bio 17. teniser svijeta, a trenutno je na 418. poziciji, ponudio je Kyrgiosu okršaj i u drugim sportovima.

“Kažeš da si dobar u košarci, i u tome ću te pobijediti. Znaš šta? Možemo to riješiti i u bokserskom ringu. Stavi rukavice da vidimo ko je bolji jednom zauvijek.”

Njihov susret bio bi prava marketinška poslastica, no Kyrgios, koji je trenutno 76. teniser, odbio je ponudu.

“Razumijem da si trenutno na nivou futuresa i challengera, ali ako želiš igrati, vrati se u sportski vrh. Ja sam tu. Čekam te i ako si sposoban igrati tenis na pristojnom nivou, to ćeš i pokazati. Nema potrebe igrati preko medija”, poručio je Kyrgios.