Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Lakersi konačno upisali prvu pobjedu, Brooklyn iznenađujuće izgubio

lakersi

Lakersi su napokon došli do pobjede

Nedjeljni program NBA lige donio je nekoliko zanimljivih utakmica. Golden State Warriorsi i Charlotte Hornetsi nastavili su sa odličnim ulaskom u sezonu, a Lakersi i Celticsi upisali su prve pobjede.

Golden State Warriorsi upisali su pobjedu protiv Sacramento Kingsa sa 119:107. Warriorsi su tako nastavili stopostotan niz i imaju sve tri pobjede, a u historiju se upisao Stephen Curry koji je dostigao brojku od pet hiljada asistencija u dresu Golden State Warriorsa.

Curry je utakmicu završio sa 27 poena, deset asistencija i sedam skokova, a pratio ga je Jordan Poole sa 22 poena. Kod Kingsa Harrison Barnes upisao je 24 poena i sedam skokova dok je Davion Mitchell s klupe dodao 22 poena.

Celticsi su uspjeli nakon jako lošeg ulaska u sezonu upisati trijumf. Slavili su u Houstonu sa 107:97 u susretu u kojem su pitanje pobjednika riješili na ulasku u drugo poluvrijeme, kasnije su Rocketsi smanjili zaostatak, ali nisu spriječili poraz.

Odličnu utakmicu odigrao je Jayson Tatum sa 31 poenom i devet skokova, a po 18 poena dodali su Dennis Schroder i Grant Williams. Kod Rocketsa Jalen Green ubacio je 30 poena.

Najbolji start u historiji franšize ima Charlotte Hornets koji su u gostima upisali pobjedu protiv Brooklyn Netsa sa 111:95 i tako prvi put u historiji krenuli sa tri pobjede na startu. Netsi su potpuno pali u drugom poluvremenu koje su Hornetsi u tom periodu dobili sa čak 61:37.

Briljirao je Miles Bridges sa 32 poena i devet skokova, a 18 poena dodao je LaMelo Ball. Na drugoj strani sjajnu utakmicu odradio je Kevin Durant sa 38 poena i pet skokova, a još je jedino James Harden bio dvocifren sa 15 poena te sedam skokova i osam asistencija.

Philadelphia je na krilima sjajnog starta Setha Curryja krenula prema pobjedi u Oklahoma Cityju, Curry je ubacio čak 23 poena od svojih 28 već u prvoj četvrtini i do kraja susreta gosti su nakon takvog početka konstantno bili u vodstvu i imali susret pod kontrolom.

Curry je šutirao za tri poena 7/10 i predvodio je strijelce Philadelphije dok je Joel Embiid dodao 22 poena i devet skokova. Kod poraženih Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 29 poena uz osam asistencija.

Lakersi su napokon došli do pobjede, a svladali su Memphis Grizzliese sa 121:118 u tijesnom meču koji je mogao otići i na drugu stranu. Ja Morant bio je ogroman problem za obranu Lakersa, ali oni su uspjeli doći do pobjede.

Najbolju utakmicu otkako je prešao u Lakerse odigrao je Carmelo Anthony koji je ubacio 28 poena uz šut za tri poena 6/8, a Anthony Davis dodao je 22 poena i osam skokova. Morant je predvodio goste sa 40 poena i deset asistencija.

NBA:

Sacramento Kings – Golden State Warriors 107:119

Houston Rockets – Boston Celtics 97:107

Brooklyn Nets – Charlotte Hornets 95:111

Oklahoma City Thunder – Philadelphia 76ers 103:115

LA Lakers – Memphis Grizzlies 121:118

New York Knicks – Orlando Magic 104:110

nba