Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Barcelone

Koeman jedva napustio stadion nakon poraza od Reala, navijači mu opkolili automobil

barca navijaci koeman

Trener Barce je morao slušati brojne uvrede na svoj račun, a čulo se i skandiranje da podnese ostavku i ode što je moguće dalje od Barcelone

Real Madrid je s 2:1 pobijedio Barcelonu na njenom Nou Campu, a poraz u El Clasicu samo je dodatno produbio krizu u kojoj se Katalonci nalaze. Nakon 10 odigranih kola, Barca je, s utakmicom manje, tek deveta sa samo 15 osvojenih bodova.

El Clasico je samo bio dodatan udarac za katalonskog diva, a navijačima je ovo bila kap koja je prelila čašu. Na žestokom udaru kritika se još jednom našao trener Ronald Koeman.

Navijači su mu još jednom jasno poručili da ode iz Barcelone, a zbog njih se jedva i probio sa stadiona. Najvjerniji fanovi Barce su sat vremena čekali ispred stadiona dok Koeman nije izašao, a kada se pojavio njegov automobil, odmah su ga opkolili.

Trener Barce je morao slušati brojne uvrede na svoj račun, a čulo se i skandiranje da podnese ostavku i ode što je moguće dalje od Barcelone. O njegovom otkazu se piše već sedmicama, navijači to zazivaju od samog početka sezone, no klub oklijeva jer će mu u slučaju otkaza morati isplatiti 12 miliona eura što im nikako ne odgovara uz dugove u kojima se nalaze i bez toga.