Ostali sportovi

FTV

Lana Pudar: Ovo je savršen način da završim ovako dobru godinu

21/12/2021

Lana se, prije zahvalila, na ogromnoj podršci koju je dobila ovih dana

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je sedmo mjesto u utrci na 100 metara leptir na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Abud Dabiju.

Lanina trenerica Alena Ćenanović kaže da su im utisci jako dobri.

“Uspjeli smo ovu godinu završiti zaista fantastičnim iskustvom, a to je sa dva finala na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima. Uspjeli smo osvojiti tu prvu, historijsku medalju za BiH, što je zaista i premašilo naša očekivanja.”

Lana se, prije zahvalila, na ogromnoj podršci koju je dobila ovih dana.

“Ovo je stvarno jedan odličan, savršen način da završim ovako dobru godinu. Stvarno sam ponosna na sve postignuto i zaista znam da je sav rad i trud vrijedio”, kazala je za FTV Lana Pudar.

“Želim da se zahvalim svim ljudima i svim institucijama koje su doprinijele da Lana postigne jedan ovakav rezultat. Nadam se da neće ovo sve proći na protokolarnoj podršci i nekoj podršci koja na kraju neće dovesti do konkretnih rezultata, odnosno do samog početka izgradnje olimpijskog bazena. Zaista, nama je dosta protokolarne priče, nama je dosta lijepih riječi, tapšanja po leđima. Moramo napokon vidjeti da se i Grad Mostar, ali i svi drugi nivoi vlasti uključuju u nešto što se zove izgradnja olimpijskog bazena”, zaključio je trener Damir Đedović.

Komentari

Autor: FTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.