Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

doha

Lana Pudar plivala do bronze na Svjetskom prvenstvu

lana pudar dodjela medalja
FOTO: Screenshot

Prvih 150 metara Pudar je držala priključak za trenutno prve tri takmičarke, a u posljednjih 50 metara uspjela je preteći Amerikanku Klinker i osvojiti odličje

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je bronzanu medalju u utrci na 200 metara leptir na Svjetskom prvenstvu u Dohi. 

Pudar je u finalu utrke dionicu preplivala u vremenu 2:07.92, što je bilo dovoljno za bronzanu medalju, prvu na svjetskim seniorskim prvenstvima,  a što joj je jedan od najboljih rezultata u karijeri nakon evropskog zlata u istoj disciplini. 

Prvih 150 metara Pudar je držala priključak za trenutno prve tri takmičarke, a u posljednjih 50 metara uspjela je preteći Amerikanku Klinker i osvojiti odličje.

Zlatnu medalju osvojila je Britanka Laura Stephens koja je vodila od početka trke i završila je u vremenu 2:07.35, a srebro je pripalo Dankinji Heleni Rosendahl Bach (2:07.44).

Lana: Nisam znala gdje su ostale plivačice, vidjela sam samo Korejku pored mene

“Veoma dobar osjećaj, jučer sam imala lošu utrku, sada sam pokušala plivati najbolje što mogu i ostvarila sam ovaj rezultat. Volim vas ljudi”, rekla je Lana i dodala:

“Nisam znala gdje su ostale plivačice, vidjela sam samo Korejku pored mene, ali sam plivala najbolje što mogu”.

Medalja uprkos povredi

Ovo je našoj najboljoj plivačici najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri, a uspjela ga je ostvariti s povredom ramena koju je “vukla” uoči ovog prvenstva.

Pudar je u istoj ovoj disciplini osvojila titulu evropske seniorske prvakinje u Rimu 2022. godine, a sada je na Svjetskom prvenstvu dodala još jedan veliki rezultat.

Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki 2023. godine osvojila je četvrto mjesto na 200 metara delfin, a kako je ponovo bila druga najmlađa učesnica finala, jasno je da njeno vrijeme tek dolazi uprkos već ostvarenim sjajnim rezultatima.