Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šampionka stigla kući

Lana stigla u rodni Mostar, gradonačelnik Kordić obećao i bazen

lana mostar3 (1)

Zahvalila je svima koji su je dočekali u Mostaru i pružaju joj podršku

Nakon dočeka na sarajevskom aerodromu, mlada bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar, osvajačica zlatne i dvije srebrene medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u Rimu, svečano je dočekana večeras i u svom rodnom Mostaru, javlja Fena.

Lanu su ispred Gradske vijećnice pored mnogobrojnih Mostaraca dočekali mostarski gradonačelnik Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

– Jako sam sretna, zadovoljna i ponosna na rezultate iz Rima. Želim u Tokiju ući u polufinale. Ne mogu ništa obećati, ali dat ću sve od sebe i potrudit ću se napraviti što bolji rezultat – kazala je mlada plivačica.

Zahvalila je svima koji su je dočekali u Mostaru i pružaju joj podršku.

– Naravno, potrebna je još veća podrška vlasti kako bi naš grad konačno dobio olimpijski bazen. Vjerujem da bi rezultati bili još bolji, ali bilo bi i još mojih kolega koji bi postizali ovakve rezultate da imamo te osnovne uvjete – kazala je Lana.

Čestitku Lani Pudar uputio je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

– Čestitam Lani na zaista fenomenalnim rezultatima koje je napravila zadnjih dana kao i timu trenera koji je radio na pripremama. Rezultati govore o kakvim stručnjacima je riječ – kazao je Kevelj.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić kazao je kako večeras nije vrijeme za priču nego za slavlje i radost.

– Hvala Lani što nam je omogućila da večeras uživamo. Od srca čestitam njoj, trenerima, klubu Orka, roditeljima, te svima koji su na bilo koji način doprinijeli za Lanin rezultat i uspjeh koji je učinila za Mostar i BiH – kazao je Marić.

Dodao je kako će zajedno s mostarskim gradonačelnikom i Sportskim savezom učiniti sve da se poboljšaju uvjeti za sve sportaše u Mostaru, što podrazumijeva i izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić kazao je kako je danas poseban dan, dan kada su svi Mostarci preponosni zbog Laninog uspjeha.

– Zahvaljujem se i porodici Lane Pudar koja je zaista enorman trud uložila kao i svima koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali na tvom rezultatu – kazao je gradonačelnik Mostara.

Obećao je kako će se Grad potruditi poboljšati uvjete za sportaše, a među tim uvjetima je i pristojan bazen za treniranje.

Prvi čovjek Kluba vodenih sportova “Orka” Damir Đedović kazao je da su rezultati koje je Lana napravila definitivno svjetski vrh plivanja.

– Zaista se nadam da smo mi u Mostaru svjesni šta imamo. Bila bi strašno velika šteta da Mostar ne iskoristi na pravi način trenutno svog najvećeg ambasadora i ne pruži joj sve moguće uvjete za njezin daljnji razvoj – poručio je Đedović.

Istaknuo je kako mogu birati državu ili grad jer Lanu svi zovu, ali kako ona sama, a tako i njezini roditelje, želi ostati u Mostaru.

– Ovim putem molim i apeliram na čelne ljude grada, županije da učine svoj maksimum da Mostar u što skorijem razdoblju dobije olimpijski bazen, jer to uvjet svih uvjeta kako bi mogli pričati o njezinom daljnjem razvoju i postizanju onoga što ona objektivno može – zaključio je Đedović.

Trenerica Alena Ćemalović kazala je kao je nakon ozljede koju je Lana imala u ožujku cilj bio da se do Europskog prvenstva u potpunosti vrati u formu, a u čemu su i uspjeli.

– Kockice su se posložile i zahvaljujući timu s kojim radimo postigli smo ovakav rezultat – kazala je Ćemalović.

Dodala je da se nada da će Pudar uspjeti u narednih desetak dana održati visoku razinu forme, jer je trka 100 metara dupin na rasporedu prvog dana nakon otvorenja Olimpijskih igara.

Nakon povratka u BiH Pudar će se nekoliko dana odmoriti, pripremiti psihički i fizički za Igre, a već u subotu će otputovati u Tokio.

Sarajevska dogradonačelnica Anja Margetić ranije danas izjavila je kako će mostarska plivačica nastaviti trenirati u Sarajevu gdje će joj biti osigurano besplatno korištenje stana, kao i olimpijski bazen Otoka.