gradsko vijeće

Lani Pudar uručeni ključevi stana koji se nije mogao pokloniti bez odluke GV-a

lana kljucevic

Tada se govorilo da je Lana dobila stan u Vukovarskoj ulici u Mostaru

Odluka o dodjeli stana mostarskoj plivačici Lani Pudar, naći će se na sjednici Gradskog vijeća grada Mostara koja će se održati 29. novembra.

Podsjetimo, mostarski gradonačelnik Mario Kordić, uručio je ključeve stana Lani Pudar nakon što se ona vratila sa Evropskog prvenstva u Rimu, gdje je sa 16 godina osvojila titulu evropske prvakinje na 200 metara delfin.

“Ovo su dirljive scene, jako sam sretna. Hvala svima, hvala vaml judi što ste došli da uveličate ovo. Zahvaljujem se svim zvanicima i ljudima koji su prepoznali moj rad. Jako mi je drago što vas uveseljavam ovoliko i obećavam da ću i u narednom periodu raditi još jače. Ja svoj cilj imam i radit ću sve što je u mojoj moći na putu do tog cilja. Ovo mi daje dodatnu snagu”, rekla je Pudar tada.

“Mnogo mi znači podrška koju imam i nisam očekivala da ću sa 16 godina dobiti stan. Nadam se da će se bazen što prije početi graditi, jer ovaj grad i ja zaslužujemo to” poručila je tada Lana.

Tada se govorilo da je Lana dobila stan u Vukovarskoj ulici u Mostaru.

No, budući da se stan nije mogao darivati bez odluke Gradskog vijeća, darivanje će se naći na sjednici, ali ovog puta izgleda ne stan u Vukovarskoj, nego stan u Ulici Alekse Šantića.

Što se obećanog bazena tiče, od toga za sada izgleda nema ništa. Nakon slikanja glavešina i političara s bagerima na lokaciji na kojoj je najavljeno da će se graditi, a sve prije nedavno odražnih izbora, ništa se više ne dešava.