Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

džudo

Larisa Cerić i Toni Miletić okonačali nastupe na EP u Montpellieru

larisa ceric
Foto: Arhiv
Larisa Cerić

Na EP-u, koje je ove godine bilo jedan od glavnih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre sljedeće godine u Parizu, učestovalo je 389 takmičara i takmičarki iz 46 zemalja

Posljednjeg dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u judou u francuskom Montpellieru od bosanskohercegovačkih predstavnika nastupili su Larisa Cerić, u kategoriji do 78 kg, i Toni Miletić, do 90 kg.

Najtrofejnija bh. judašica završila je nastup u 1. kolu porazom od Italijanke Asyje Tavano, dok je naš jedini predstavnik u muškoj konkurenciji Toni Miletić na startu pobijedio Adama Borchashvillia iz Austrije, ali ga je u 2. kolu zaustavio Mađar Krizstian Toth. Zlatnu medalju u toj kategoriji osvojio je Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva, koji nastupa za reprezentaciju Srbije.

Svoje učešće na EP-u ranije su završile bh. takmičarke – sestre Anđela i Aleksandra Samardžić. 

U kategoriji do 57 kg Anđelu je u 1. kolu eliminirala Njemica Paulina Starke. Aleksandra Samardžić na startu takmičenja u kategoriji do 70 kg  bila je slobodna, u 2. kolu savladala je Gruzijku Ninu Gulbani, a nastup je okončala nakon poraza od Hrvatice Barbare Matić, koja je na kraju osvojila bronzu.

Na EP-u, koje je ove godine bilo jedan od glavnih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre sljedeće godine u Parizu, učestovalo je 389 takmičara i takmičarki iz 46 zemalja.

Najuspješnija je bila Francuska sa po četiri zlatne i bronzane medalje.