Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Las Vegas

Legendarni bokser Pacquiao ostao bez titule: Ne znam je li ovo kraj

manny

Više od dvije godine prošle su otkako je Pacquiao posljednji put kročio u ring

Legendarni filipinski bokser Manny Pacquiao poražen je u borbi od Yordenisa Ugasa koja se održavala u Las Vegasu, a u kojoj je nagrada bila WBA Super titula u velter kategoriji.

U možda i posljednjoj borbi karijere u kojoj je postao jedini bokser s naslovima u osam težinskih kategorija, Pacquiao je upisao poraz jednoglasnom sudačkom odlukom (115:113, 116:112, 116:112).

Više od dvije godine prošle su otkako je Pacquiao posljednji put kročio u ring, tada protiv Keitha Thurmana i pobijedio u borbi za WBA-ov pojas. On mu je zbog neaktivnosti oduzet te proslijeđen dotadašnjem vlasniku regular titule Ugasu, a ova borba bio je pokušaj uskoro 43-godišnjeg Filipinca da ga vrati u svoje vlasništvo.

Borba je dogovorena nakon što je Pacquiaou otkazana prilika za meč protiv Errola Spencea Jr. za IBF i WBC titule velter kategorije jer je Spence borbu otkazao samo 11 dana prije zakazanog datuma i opravdao se pritom povredom oka. U sunaslovnoj borbi te priredbe Ugas je trebao braniti pojas protiv Fabiana Maidane, no organizator ga je usmjerio na Pacquiaoa.

Dvogodišnja pauza ostavila je traga na Filipincu koji je u noći na nedjelju igrao podređenu ulogu protiv Ugasa kojem je morao priznati da je u ovom trenutku bolji.

“Ne znam je li ovo kraj. Prvo ću se odmoriti, a onda donijeti tu odluku”, izjavio je Pacquiao nakon 12 rundi i poraza.

Osim ove odluke Pacquiao mora donijeti još jednu. Dugo je već u političkim vodama, a sljedeći mjesec se u njegovoj zemlji održavaju predsjednički izbori. Možda će se kandidirati.