Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

Narednih dana u BiH oblačno vrijeme sa kišom

Sarajevo: Na servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snažno nevrijeme u BiH
05.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na online meteoroloskom servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snazno nevrijeme na podrucju Bosne i Hercegovine i ostatka Balkana. U Sarajevu od jutarnjih sati pada kisa uz jak vjetar. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima se očekuje, prema prognozi FHMZBiH, i u srijedu

U narednim danima u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i temperaturom do 36 stepeni Celzijusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Najniža jutarnja temperatura izmjerena je na Bjelašnici i u Bugojnu 12 stepeni, na Ivan-sedlu 13, Bihaću, Grudama, Livnu i Sanskom Mostu 14, Sarajevu i Zenici 15, Tuzli 16, Gradačcu 20 i Mostaru 24 stepena Celzijusa, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZBiH).

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab do istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno jutro na sjeverozapadu Bosne, a u ostatku zemlje pretežno vedro. U ostatku dana u Bosni porast naoblake, a u Hercegovini sunčano. Poslije podne ponegdje u Krajini je moguća slaba kiša, a u večernjim satima u većem dijelu Bosne.

Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 36 stepeni.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa kišom. Poslije podne i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 17 do 24, na jugu od 29 do 34 stepena.

Oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima se očekuje, prema prognozi FHMZBiH, i u srijedu.

U Hercegovini se očekuje i grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 14 do 20, na jugu 26 stepeni.

I u četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini i na istoku Bosne. U ostatku dana u Bosni rijetki lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26 stepeni Celzijusa.