Osam rundi

Legendarni Mike Tyson vraća se u ring

tyson2

Iz njegovog tima već su poručili kako se Mike sprema za povratak u ring

Legendarni Mike Tyson vraća se u ring. Iron Mike bi trebao ući u ring i odraditi egzibicijsku borbu od osam rundi protiv Roya Jonesa Jr.-a.

Pišu tako italijanska Corriere Della Serra i američki Yahoo Sports. TMZ navodi kako bi se borba trebala održati negdje u Californiji. Italijani pišu kako bi datum borbe trebao biti 12. septembra.

Zadnjih nekoliko mjeseci internetom kruže snimke Tysona u fenomenalnoj formi iako sada već ima 54 godine, a iz njegovog tima već su poručili kako se Mike sprema za povratak u ring.


Posljednji put Tyson se borio prije 15 godina protiv irskog boksera Kevina McBridea koji ga je pobijedio nakon sedam rundi tehničkim nokautom.

Roy Jones Jr., Tysonov sljedeći protivnik, ima 51 godinu i zadnji put se borio 2018. Tokom svoje karijere bio je prvak u četiri različite kategorije, srednjoj, supersrednjoj, poluteškoj i teškoj.

“Da, istina je, prihvatio bih. Mike je legenda. Bilo bi suludo dobiti ponudu za ući u ring s njim i odbiti”, rekao je 51-godišnji američko-ruski boksač za Sports.ru.