Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najbolja bh. biciklistkinja

Lejla Njemčević započela pripreme za narednu sezonu

lejla tanovic (1)

Prvi veliki cilj je Svjetski kup koji se ove godine održava u Novom Mestu u Češkoj i riječ je o jednoj od najposjećenijih utrka na svijetu

Najbolja bh. biciklistkinja i ukupna pobjednica Svjetske maraton lige Lejla Njemčević započela je pripreme za narednu sezonu. Prva provjera za bh. takmičarku bit će etapna utrka SHC kategorije krajem februara u Španiji, a zatim i nastup na prvom svjetskom kupu u Češkoj.

– Lejla je prvi dio priprema odradila u Hercegovini a planirano je da drugi dio uradimo u Španiji u sklopu kojih će nastupiti na etapnoj utrci Andalucia Bike Race. Prvi veliki cilj je Svjetski kup koji se ove godine održava u Novom Mestu u Češkoj i riječ je o jednoj od najposjećenijih utrka na svijetu. Osim odbrane titule ukupne pobjednice Svjetske lige glavni ciljevi su Evropsko prvenstvo u Francuskoj i Svjetsko prvenstvo u Velikoj Britaniji – rekao je trener Amar Njemčević.

Svjetska biciklistička federacija – UCI je u saopštenju za medije prezentovala kalendar utrka svjetskog kupa uz novost da će se od naredne sezone utrke moći pratiti i uživo s obzirom da su prava na prijenos kupili Warner Bros i Discovery.