Ostali sportovi

nagrade najboljima

Lejla Tanović i Vedad Karić najuspješniji bosanskohercegovački biciklisti

14/12/2020

Svečana sjednica Skupštine Biciklističkog saveza BiH ovaj put je održana u Bihaću, u organizaciji Brdsko - biciklističkog kluba "Daj krug"

Biciklistički savez Bosne i Hercegovine na svečanoj godišnjoj sjednici Skupštine u Bihaću nagradio je najuspješnije takmičare i klubove u godini na izmaku. Lejla Tanović i Vedad Karić najbolji su seniori, dok su najviše uspjeha u ekipnoj konkurenciji imali tuzlanski “Zmaj od Bosne”, BBK “Daj krug” iz Bihaća i “Tempo” iz Viteza.

– Iza nas je neobična i skraćena takmičarska sezona, što je uslovljeno pandemijom koronavirusa. Ipak, ponosna sam na ostvareno osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, te na trenutačnu 14. poziciju u poretku najboljih svjetskih biciklistkinja – kazala je Lejla Tanović iz Brdsko – biciklističkog kluba “Puls” Sarajevo.

Vedad Karić iz zeničkog Biciklističkog kluba “Rotacija – Spin” je petu godinu zaredom šampion Premijer lige u cestovnom biciklizmu, dok je već dvije godine neprikosnoven i u premijerligaškom natjecanju u kategoriji brdskog biciklizma.

– Nezahvalna godina za sve sportiste, ali uspjeli smo donekle prevazići i brojne organizacijske probleme. Pored nabrojanih rezultata, moram istaći i osvojenu titulu državnog prvaka u biciklističkom maratonu, te plasman na 40. mjesto rang liste najboljih na svijetu u toj disciplini – istakao je Karić.

Svečana sjednica Skupštine Biciklističkog saveza BiH ovaj put je održana u Bihaću, u organizaciji Brdsko – biciklističkog kluba “Daj krug”.

– Veliko priznanje za nas i na neki način potvrda da zauzimamo respektabilno mjesto u bosanskohercegovačkom biciklizmu. Najvažnije je da su naši gosti bili zadovoljni. S ponosom ističemo i uspješnu takmičarsku godinu iza nas, s obzirom na to da smo ekipni pobjednici XC lige, dok je naš Anes Ćehajić najuspješniji mlađi kadet – rekao je Adnan Mekić iz Brdsko – biciklističkog kluba “Daj krug”.

Najuspješniji juniori u 2020. godini su Sergej Maksimović i Dejan Gavrić iz Banja Luke, dok su u kadetskoj konkurenciji bolji od ostalih bili Kenan Mehmedović iz Tuzle te Nikola Gradinac iz Vlasenice. Konkurenciju u Drumskoj premijer ligi ove godine nadmašila je Anesa Hidić iz Brdsko – biciklističkog kluba “Puls” Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.