Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Državno prvenstvo BiH u plivanju

Lekić isplivao B normu za Olimpijske igre

Na prvenstvu takmičar PK SPID iz Sarajeva Nermin Memić, najbolji paraplivač BiH, oborio je državni rekord u apsolutnoj kategoriji u disciplini 100 metara delfin.

Jovan Lekić, član banjalučkog plivačkog kluba 22. april otplivao je juče na Prvenstvu Bosne i Hercegovine B normu za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine u disciplini 200 metara slobodno, javlja Anadolu Agency (AA).

Također, vremenom 1:50,04 minut oborio je juniorski i apsolutni rekord BiH.

Državno prvenstvo BiH u plivanju u organizaciji Plivačkog saveza BiH zbog epidemioloških mjera održano je u subotu istovremeno na dva bazena, u Banjaluci i Sarajevu, a prvo je takmičenje ovog nivoa održano od početka pandemije koronavirusa.

Na prvenstvu takmičar PK SPID iz Sarajeva Nermin Memić, najbolji paraplivač BiH, oborio je državni rekord u apsolutnoj kategoriji u disciplini 100 metara delfin.

Kada je u pitanju dio takmičenja održan u Banjaluci Đorđe Tadić iz PK Olymp oborio je rekord BiH za mlađe kategorije (do 12 godina), plivajući 50 metara delfin u vremenu 30,29 sekundi.

Plivači Olympa oborili su rekord BiH za mlađe kategorije do 16 godina u štafeti 4×50 slobodnim stilom, a članovi sarajevske Bosne oborili su rekord u istoj disciplini u kategoriji do 18 godina, kao i rekord u istoj kategoriji na 4×50 mješovito.

U Sarajevo je Lana Pudar, članica PK Orka iz Mostara, u disciplini 50 metara delfin vremenom 27,20 sekundi oborila rekord BiH, a na 100 metara istim stilom plivajući 59,84 oborila je državni rekord za mlađe kategorije (do 14 i 16 godina).

Affan Salispahić, član sarajevskog PK Sport Time, u disciplini 50 metara leđno oborio je rekord BiH za mlađe kategorije (do 14 godina) vremenom 29,84 sekundi, a Iman Avdić iz istog kluba vremenom 2:22,81 minuta na 200 metara mješovito takođe je oborila bh. rekord za mlađe kategorije (do 14 godina).

Plivačice Sport Timea na 4×50 metara mješovito oborile su apsolutni rekord BiH.