Ostali sportovi

Do 2023.

Lewis Hamilton produžio ugovor s Mercedesom

03/07/2021

Hamilton i Mercedes nastavit će saradnju i u novoj eri Formule 1 koja počinje sljedeće godine

Aktuelni prvak Formule 1 i njen najpoznatiji vozač Britanac Lewis Hamilton, ostaje u Mercedesovom bolidu, službeno je potvrđeno.

Sedmerostruki svjetski prvak produljio je vjernost Mercedesu do 2023. godine što će ga u Formuli 1 zadržati najmanje do 38. rođendana, a prošli ugovor koji je potpisao u februaru trajao je samo godinu dana.

Dakle, Hamilton i Mercedes nastavit će saradnju i u novoj eri Formule 1 koja počinje sljedeće godine. U osmogodišnjoj karijeri sa sadašnjom ekipom, Britanac je osvojio šest naslova te upisao 77 pobjeda i 74 pole positiona.

“Teško je pojmiti da je prošlo gotovo devet godina otkako radim s ovom fantastičnom ekipom i uzbuđen sam što ćemo nastaviti partnerstvo još dvije godine”, istaknuo je slavni vozač. “Zajedno smo ostvarili jako puno toga, ali još je puno toga pred nama, na stazi i izvan nje. Mercedes me podržavao u mom naumu poboljšanja jednakosti i različitosti u sportu. Preuzimali su odgovornost i napravili važne korake u kreiranju raznovrsnije ekipe i inkluzivne okoline. Zahvaljujem svim posvećenim i talentiranim pojedincima u Mercedesu čiji marljivi rad omogućuje sve, kao i upravi koja i dalje vjeruje u mene. Ulazimo u novu eru vozila koja će biti uzbudljiva i izazovna. Jedva čekam vidjeti što još možemo zajedno ostvariti”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.