Ostali sportovi

budan nakon operacije

Ljekari objavili detalje o teškim povredama koje je zadobio Tiger Woods

24/02/2021

U saopštenju danas objavljenom na njegovom Twitter nalogu, navodi se da je Woods pretrpio otvorene prelome desne noge i skočnog zgloba

Američki golfer Tiger Woods budan je i reaguje poslije operacije zbog ozbiljnih povreda noge koje je zadobio u prevrtanju automobila u Los Angelesu. U saopštenju danas objavljenom na njegovom Twitter nalogu, navodi se da je Woods pretrpio otvorene prelome desne noge i skočnog zgloba.

“On je trenutno budan, reaguje i oporavlja se u svojoj bolničkoj sobi”, navodi se u saopštenju.

Woods, velika zvijezda golfa, u utorak je doživio saobraćajnu nesreću, a iz vozila je izvučen tek pošto je ono isječeno hidrauličnim alatom.

Snimak lokalne TV iz helikoptera prikazao je automobil uz rub puta na padini brda, prevrnut na bok, s teško oštećenim prednjim dijelom. “Rekao bih da je gospodin Woods imao sreće što je preživio”, rekao je zamjenik šerifa okruga Los Angeles Carlos Gonzales, koji je prvi stigao na mjesto nesreće.

Woods je bio svjestan kada je stigla pomoć, bio je vezan sigurnosnim pojasem, a aktivirali su se i vazdušni jastuci koji su mu spasili život, naveli su iz policije.

Policija je provjerila i da li je Woods bio pod uticajem alkohola, ali nije navela rezultat testiranja, kao ni koliko je brzo vozio uoči nesreće.

Ljekar bolnice u Los Angelesu u kojoj je operisan 45-godišnji golfer, naveo je da je Woods na više mjesta slomio kosti desne noge, kao i da su operacijom stabilizovani stopalo i skočni zglob.

Woods je jedan od najboljih golfera svih vremena sa 82 titula na PGA turu, od kojih 15 glavnih trofeja. On je 2008. godine osvojio US open sa pokidanim ligamentima koljena i prelomom lijeve noge.

U centru pažnje je bio i zbog burnog privatnog života, zbog brojnih preljuba. Poslije tog skandala 2009. godine ostavili su ga brojni sponzori, ali se on ipak vratio takmičenjima. Woods je 2017. godine uhapšen zbog vožnje pod dejstvom opijata.

Poruke podrške za brzi oporavak Woodsu su, između ostalih, poslali i bivši američki predsjednici Barack Obama i Donald Trump, kao i velike zvijezde svjetskog sporta Michael Jordan i Mike Tyson.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.