Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lojo: Obezbijediti nastup u drugoj fazi WABA lige

lojo play off

Košarkašice sarajevskog Play Offa sutra će u gostima protiv ekipe Kraljeva igrati četvrtu utakmicu u okviru regionalne WABA lige.

Prvakinje BiH će pokušati ostvariti treću pobjedu u okviru ovog takmičenja, a sigurno je da su favorit u meču protiv Kraljeva koje nakon pet odigranih utakmica nije uspjelo upisati pobjedu.

Trener Play Offa Goran Lojo očekuje dobru partiju svojih košarkašica koje su ponovo na okupu nakon reprezentativne pauze.

– Nismo trenirali u punom sastavu jer čak pet naših košarkašica nastupa za reprezentacije BiH i Crne Gore. To nam je poremetilo sistem rada, ali sada smo se okupili i sigurno je da protiv Kraljeva idemo na pobjedu. Eventualnom pobjedom u sutrašnjem meču mi bismo se našli u dobroj poziciji da obezbijedimo nastup u drugoj fazi takmičenja, u koju želimo prenijeti što veći broj bodova – rekao je Lojo za Fenu.

Kraljevo u svom sastavu nema reprezentativki, te je iz tog razloga u proteklih petnaestak dana odigralo dva meča protiv Partizana, u kojima je oba puta je poraženo. Partizan je na ovaj način gotovo obezbijedio nastup u drugoj fazi takmičenja – ”Superligi Top 8”, dok su šanse Kraljeva svedene na teoriju.

Play Off će do kraja prve faze takmičenja odigrati pet susreta, tri domaća i dva u gostima. Nakon sutrašnjeg meča u Kraljevu gostovat će i bugarskom Berou, a na svom terenu dočekuju Partizan, Triglav i u zadnjem kolu Kraljevo.

Prva faza WABA lige će biti završena do kraja decembra, a zatim počinje ”Superliga Top 8” u kojoj će nastupiti po četiri najbolje ekipe iz dvije grupe. Bodovi iz prve faze takmičenja se prenose, a igrat će se utakmice protiv ekipa iz druge grupe.