Lojo: Pokušat ćemo izboriti Final four WABA lige

lojo play off

Košarkašice sarajevskog Play Offa jučer su pobedom protiv Kraljeva (88:71) okončale nastup u regularnoj sezoni međunarodne regionalne WABA lige.

Aktuelne prvakinje BiH ranije su obezbijedile plasman u drugu fazu takmičenja u ”Superligu Top 8”, te im jučerašnji meč nije bio od rezultatskog značaja.

Kako je Feni rekao trener Play Offa Goran Lojo, njegove košarkašice očekuju teški mečevi u ”Superligi Top 8”, gdje će pokušati izboriti plasman u ”final four”.

– Utakmica protiv Kraljeva nije imala rezultatski značaj jer smo ranije obezbijedili plasman u Superligu. Drago mi je što smo grupnu fazu okončali pobjedom. U narednu srijedu nastavljamo takmičenje utakmicom protiv bugarske Montane, koja je okončala prvo mjesto na diobi prvog mjesta u grupi B, ali očekujemo da će sve utakmice biti veoma teške – izjavio je Lojo.

Play Off u drugu fazu prenosi bodove osvojene u regularnom dijelu takmičenja, te se početkom ”Superlige Top 8” nalazi na diobi petog mjesta s ekipom Triglava. Nove bodove prvak BiH će pokušati osvojiti u mečevima protiv Montane, Crvene zvezde, Budućnosti i Celja.

– Pokušat ćemo iznenaditi favorizovane protivnike i ostvariti plasman među četiri najbolje ekipe takmičenja. To nije neostvarivo, ali biće teško jer se radi o kvalitetnim protivnicima – naglašava Lojo.

Lojinu ekipu će u narednom periodu pojačati Amerikanka Cieree Ceazer koja igra na vanjskim pozicijama, a kojoj će sarajevski kolektiv biti prvi klub u profesionalnoj karijeri.

Ceazer je igrala za Indiana State University od 2014. do 2016. godine. U prošloj sezoni je u NCAA ligi odigrala 30 utakmica i prosječno bilježila 13.8 poena, 6.1 skokova, 1.6 asistencija, 1.6 osvojenih lopti i 0.3 blokada. Studentsku košarku je igrala i na Grambling Stateu od 2011. do 2013. godine.

Play Off će igrati prvu utakmicu ”Superlige 8” protiv bugarske Montane 18. januara u 18 sati.