Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lojo: Vratili smo formu, želimo pobijediti Partizan

lojo play off

Košarkašice sarajevskog Play Offa večeras će protiv Partizana igrati svoj peti meč u okviru regionalne WABA lige.

Nakon iznenađujućeg poraza u prošlom kolu protiv ekipe Kraljeva, prvakinje BiH žele upisati novu pobjedu u regionalnoj ligi protiv jedne od najiskusnijih ekipa regiona.

Trener Play Offa Goran Lojo očekuje težak susret, ali kaže da su njegove igračice nakon reprezentativne pauze ponovo u pravoj formi.

– Poraz protiv Kraljeva je bio neočekivan, ali to je vjerovatno bila njihova najbolja partija u sezoni. Malo nas je izbacila iz ritma reprezentativna pauza, ali nakon visoke pobjede u domaćem prvenstvu protiv ekipe Orlova prošlog vikenda vratili smo se u pravu formu – izjavio je Lojo.

Play Off je odmjerio snage s Partizanom u Beogradu početkom sezone, a Sarajke su tada slavile s visokih 18 poena razlike. Ipak, Lojo smatra da će današnji meč biti mnogo teži za dobiti.

– Visoka pobjeda u Beogradu ništa ne mora značiti. Oni su jedna od najiskusnijih ekipa regiona i morat ćemo pristupiti meču na odgovarajući način. Ako ispoštujemo dogovore vjerujem da možemo pobijediti i osigurati plasman u drugi krug takmičenja, u koji želimo prenijeti što veći broj bodova – rekao je trener Play Offa.

Play Offu je za plasman u ”Superligu”, drugu fazu takmičenja WABA lige, potrebna samo jedna pobjeda u preostale četiri utakmice. Predstavnik BiH se trenutno nalazi na omjeru od dvije pobjede i dva poraza.

Utakmica Play Off – Partizan će biti biti odigrana večeras u 19.30 sati u Skenderiji, a ulaz je slobodan.