Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lončar: Odsustvo Vujoševića dodatni motiv za igrače

kosarkaska reprezentacija bih

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Jerevanu protiv domaće selekcije Armenije igra posljednji meč pretkvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, koji će odlučiti drugog putnika u kvalifikacije.

Bh. košarkaši u Armeniju su otputovali bez selektora Duška Vujoševića kojem je zbog ozbiljnih zdravstvenih problema ljekarski tim preporučio da izbjegne taj put. Naš tim će s klupe predvoditi Vujoševićev prvi pomoćnik – Mensur Bajramović.

Reprezentivac Markus Lončar uoči odlučujuće utakmice kazao je da će odsustvo selektora biti dodatni motiv za igrače, te da će dati sve od sebe da dođu do pobjede.

– Pred nama je najbitnija utakmica pretkvalifikacija. Nažalost, sve se svelo na tu zadnju utakmicu i svi smo svjesni važnosti i koliki nam pritisak ona predstavlja. Armenija je težak protivnik na domaćem terenu. Biće teža utakmica nego u Skenderiji, gdje smo ih porazili – kazao je Lončar.

Aleksandar Lazić također ističe da naš tim očekuje jako teška utakmica.

– Mislim da smo u prošloj utakmici protiv Slovačke pokazali veliku borbu i želju na terenu. Svi smo svjesni važnosti ove utakmice, tako da ćemo dati svoj maksimum i ostaviti srce na terenu – izjavio je Lazić.

U prvom susretu bh. tim je savladao Aremeniju sa 98:85, ali će Armeni na svom terenu sigurno biti mnogo teži protivnik.

Na tabeli A-grupe trenutno vodi Švedska s osam bodova, koliko imaju i drugoplasirana BiH i trećeplasirana Armenija. Slovačka je ranije izgubila sve šanse da se plasira dalje.

Pobjednik utakmice Armenija – BiH plasirat će se u kvalifikacije kao drugoplasirana ekipa pretkvalifikacione grupe, zajedno sa selekcijom Švedske, koja je plasman već obezbijedila zahvaljujući boljem međusobnom omjeru protiv direktnih konkurenata.

Susret Armenija – BiH igra se sutra u 18 sati.