Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Loša vijest iz FIBA-e za bh. košarkaše i selektora Vujoševića

dusko vujosevic

FIBA je danas saopštila da je postignut dogovor između čelnika FIBA-e i Eurolige o nastupu euroligaških igrača u kvalifikacijama za Mundobasket koje će se 2019. godine održati u Kini.

Iako je ranije najavljivano da zbog preklapanja rasporeda Eurolige sa terminima kvalifikacija igrači iz Eurolige neće moći nastupati za svoje reprezentacije, ipak je nađen kompromis.

Euroliga će utakmice krajem novembra i februara pomjeriti za utorak, dok će se utakmice kvalifikacija umjesto četvrtkom igrati petkom, tako da će igrači moći nastupati i u Euroligi i u kvalifikacijama za SP.

S obzirom da se ranije znalo da će euroligaški igrači nastupati u posljednja dva kola koja se igraju u junu i julu, sada je i definitivno da će euroligaški igrači igrati u svim utakmicama prve faze kvalifikacija.

Nije to dobra vijest za nas i našeg selektora Duška Vujoševića, s obzirom da naši protivnici u kvalifikacijskoj grupi E Rusija, Francuska i Belgija imaju mnogo igrača koji nastupaju u Euroligi. Mi nemamo niti jednog!