Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rat do istrebljenja se nastavlja: “Čestitam Bojoviću što mi je ubio brata”

cvetanovic1
Cvetanović: Osuđen kao direktni izvršilac ubistva Bojovića

Suđenje Milošu Delibašiću, Saši Cvetanoviću i Ratku Koljenšiću za ubistvo Nikole Bojovića, brata beogradskog mafijaša Luke Bojovića vođe zemunskog klana, nastavljeno je u srijedu u Specijalnom sudu u Beogradu.

Cvetanović, koji je optužen da je neposredni izvršilac ubistva, pred sudskim vijećem “čestitao” je Luki Bojoviću na tome što mu je “ubio brata Jugoslava”.

Prije nego je ročište prekinuto, predsjednik sudskog vijeća Vladimir Duruz potom je obrazložio zbog čega nije bila usvojena Cvetanovićeva molba da prisustvuje sahrani brata Jugoslava, ubijenog 27. septembra ove godine u Vranju, rekavši da je molba do njega stigla na dan sahrane u 12 sati, što nije bilo dovoljno vremena da se obezbjede svi – posebno bezbjednosni – uslovi za privremeno puštanje na slobodu.

Cvetanović je tada sudiju zamolio da kaže još nešto prije nego što bude vraćen u ćeliji, nakon čega je izgovorio: “Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata”.

Jugoslav Cvetanović znao je šta ga čeka

Podsjećamo, Nikola Bojović ubijen je u aprilu 2013. godine u centru Beograda. Ubistvo je, kako se vjeruje, bilo jedno u nizu likvidacija motivisane krvnom osvetom između porodica Bojović i Šaranović, odnosno njihovih kriminalnih organizacija.

Mlađi Bojović ubijen je usred bijela dana u Beogradu

Posljednja u nizu tih žrtava je, prema nezvaničnim operativnim podacima policije, Jugoslav Cvetanović, brat Pit Bula Cvetanovića, okrivljenog upravo za ubistvo mlađeg Bojovića.

Ubica naslutio ubistvo

Zanimljivo je da je Saša Cvetanović zvani Pit Bul optužen kao neposredni ubica Nikole Bojovića (39), u martu ove godine tražio da njegov brat Juguslav svjedoči “što prije, dok je još živ”.

– Molim vas da mog brata saslušate što prije. Ubijaju advokate, sve ljude… Pozovite ga dok je još živ. Od mog brata je uzeta izjava na prevaru i pola optužnice protiv mene se zasniva na tome – rekao je tada Cvetanović.

Iako je Luka Bojović u zatvoru, krv ne prestaje da se proljeva