Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

košarkaš dallasa

Luka Dončić: Minnesota neće odustati, potrebna nam je još samo jedna pobjeda

Foto: Screenshot/X

Američki mediji podsjećaju da nijedan tim u historiji play-offa NBA lige nije ispustio prednost od 3:0

Košarkaš Dallasa Luka Dončić izjavio je danas da je njegovom timu potrebna još samo jedna pobjeda protiv Minnesote za plasman u veliko finale NBA lige.

Košarkaši Dallasa poveli su 3:0 protiv Minnesote u finalu play-offa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su noćas na svom terenu pobijedili 116:107.

Američki mediji podsjećaju da nijedan tim u historiji play-offa NBA lige nije ispustio prednost od 3:0.

-Ne znam šta bih rekao, ali osjećaj je sjajan. Moramo da razmišljamo o narednoj utakmici, moramo da igramo istim mentalitetom. Oni neće odustati. Potrebna nam je još samo jedna pobjeda, samo još jedna. Oni imaju sjajan tim i ništa još nije gotovo. Moramo da ostvarimo još jednu pobjedu”, rekao je Dončić na konferenciji za medije.

Minnesota je u poslednjoj četvrtini postigla samo 20 poena.

-Držali smo se svog plana igre, svi su dali svoj doprinos. PJ Washington je postigao važnu trojku. Nemam šta da kažem, svi su bili sjajni, dodao je košarkaš Dallasa.

Dončić je pohvalio Irvinga, koji je na meču sa Minnesotom postigao 33 poena.

-On je rođen za ove situacije. Irving je rođen za ‘klač’ situacije pod pritiskom. Nevjerovatno je imati ga u našem timu. Od njega učim svaki dan, uvijek je pozitivna energija. Donio je mirnoću i zrelost našem timu, rekao je Dončić.

Četvrti meč biće odigran za dva dana u Dallasu.