Ostali sportovi

skok u vis

Maid Redžić s novim bh. rekordom za mlađe seniore pobijedio u Beogradu

18/01/2020

Prvo mjesto na današnjem takmičenju u Beogradu osvojio je još jedan član Atletskog kluba Zenica, troskokaš Sedin Heco koji je skočio na daljinu od 15,04 metra

Najbolji bosanskohercegovački skakač u vis, Zeničanin Maid Redžić (21 godina), pobijedio je danas s preskočenih 217 centimetara na Dvoranskom seniorskom atletskom prvenstvu Beograda u dvorani na Banjici.

To je i visina njegovog novog ličnog dvoranskog rekorda te i državnog bh. dvoranskog rekorda za mlađe seniore. Redžićev dosadašnji najbolji rezultat u dvorani iznosio je 216 centimetara, koliko je 17. februara prošle godine preskočio na mitingu u Istanbulu.

On je danas pokušao preskočiti i 224 centimetra, što je norma za ovogodišnje Evropsko dvoransko prvenstvo u Parizu, ali nije uspio. Najbolji rezultat na otvorenom, Redžić je također ostvario prošle godine, 12. juna na 10. međunarodnom mitingu u Zenici, kada je pobijedio s preskočenih 220 centimetara.

Prvo mjesto na današnjem takmičenju u Beogradu osvojio je još jedan član Atletskog kluba Zenica, troskokaš Sedin Heco koji je skočio na daljinu od 15,04 metra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.