Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manny Pacquiao najavio povratak u ring

Manny-Pacquiao-gestures-to-fans-as-he-celebrates-after-defeating-Timothy-Bradley-Jr

Filipinski bokser Manny Pacquaio, koji je nedavno izabran za senatora na Filipinima, potvrdio je u srijedu kako izlazi iz sportske mirovine da bi se ponovno borio i to u novemru protiv prvaka u velter kategoriji po WBO verziji Amerikanca Jessieja Vargasa.

Osmostruki svjetski prvak, 37-godišnji Pacquaio je u sportsku penziju otišao u aprilu nakon borbe protiv Amerikanca Timothyja Bradleyja kada se odlučio posvetiti politici.

“Da, bit će borbe. Pristao sam na borbu 5. novembra protiv prvaka u velter kategoriji po WBO verziji Jessieja Vargasa”, izjavio je filipinski boksač.

“Boks je moja strast. Nedostaje mi boravak u dvorani i u ringu”, dodao je.

Iako član Predstavničkog doma, u maju je izabran u Senat, ali čak i prije toga dao je naslutiti da će se možda vratiti u ring.


“Boks je glavni izvor mojih prihoda. Ne mogu računati samo na plaću dužnosnika”, kazao je objašnjavajući kako pomaže obitelji svoje supruge i svojoj obitelji.

Vargas (27) je naslov po verziji WBO osvojio 5. marta u Washingtonu gdje je slavio protiv Sadama Alija. Amerikanac meksičkog podrijetla upisao je do sada 27 pobjeda od čega je deset nokautom te jedan poraz.

“Pac-Man”, što je Pacquaiov nadimak, u karijeri je ostvario 58 pobjeda, od čega je 38 nokautom, te upisao šest poraza i dva neodlučena rezultata.