Marković: Nismo u situaciji da bilo koga potcijenimo (FOTO)

trening1

U zeničkoj Areni danas su rukometaši održali posljednji trening pred utakmicu sa Bjelorusijom koja se igra u četvrtak 11. juna, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Atmosfera u ekipi je odlična i rukometni Zmajevi jedva čekaju da izađu na teren i pobjedom osiguraju sebi mjesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godine.

trening(4)

Kako je kazao selektor Dragan Marković nema dileme da će ekipa izginuti za svaku loptu.

– Mi hoćemo da iskoristimo šansu karijere i da se plasiramo na jedno veliko takmičenje. U reprezentaciji ima mladih igrača, ali ja sam izabrao najbolje, ne bih se libio ni starijih igrača koji igraju odlično. Ekipa je mlada u prosjeku i daje nadu za budućnost te nas u narednih 4-5 godina očekuju veliki rezultati – izjavio je Marković.

Rukometaši su pripreme obavili u “Areni” a borave u hotelu “Zenica” i veoma su zadovoljni uslovima u kojima su radili. ne kriju da očekuju veliku podršku s tribina.

trening3

– Bjelorusija nije naivan protivnik, i ako smo ih iznenadili u Bjelorusiji, oni ovdje dolaze po pobjedu. BiH nije u situaciji da bilo koga potcijenimo, igramo 100% i idemo na pobjedu – zaključio je Marković.

Naša reprezentacija pet dana je u Zenici, a u stručnom štabu su prezadovoljni odnosom igrača prema treningu i onome što se do njih traži.

Ivan Karačić je kazao da u reprezentaciji ima kvalitetnih igrača koji se sigurno mogu nositi protiv jakog protivnika.

repka5

– Selektor je jako optimističan, ali ja mislim da neću igrati zbog moje povrede. Atmosfera je super, i ako nikad nismo bili u ovako teško situaciji, sreća nas nikad nije mazila sa pobjedama, možda ta sreća sutra dođe i odigramo kvalitetnu utakmicu i plasiramo se na Evropsko prvenstvo – izjavio je Ivan Karačić.

Novo ime na spisku je Marko Tarabochia, rukometaš poljskog Azotyja, koji igra na poziciji srednjeg beka. Nakon napora svih ljudi iz Saveza dobio je pasoš.

– Prvo bih htio da se zahvalim svim ljudima, pasoš je u džepu i jako sam ponosan što debitujem sutra. Utakmica je jako važna i šanse su 50:50, bit će teško, ali pripremamo se dat ćemo sve od sebe – izjavio je Marko i dodao da je zadovoljan sa pripremama i radom ekipe i na terenu i van terena.

trening2

Na kraju smo razgovarali sa kapitenom Nikolom Prceom, koji je rekao da će podrška sa tribina biti možda i ključna.

– Igramo sa ekipom sa kojom smo možda isti po snazi, prednost je što igramo doma. Dodatni nam je i motiv što je odlučujuća utakmica, ali i predstavlja određeni pritisak. Uvijek bi igrali neki baraž, čupali se, ovaj put sve imamo u svojim rukama, i treba nam samo jedan gol prednosti – zaključio je kapiten Nikola.