Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Pismo načelnice Visokog: Hitno pojačati policijski nadzor

10/06/2015

Načelnica Visokog Amra Babić uputila je pismo Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u vezi narušene sigurnosti građana i imovine na području općine Visoko kako bi policijski službenici poduzeli neophodne mjere na hapšenju osoba koja vrše kriminalne radnje.

U otvorenom pismu, Babić je navela kako je od Ministarstva već ranijih mjeseci tražila veći broj kvalificiranih kadrova i materijalno-tehničku podršku Policijskoj upravi Visoko te kako se obraća istim zahtjevom.

Prema njenim riječima, na području općine Visoko primjetan je porast kriminalnih radnji. S tim u vezi, podsjetila je kako su u općini registrovane oružane pljačke te pokušaji ubistva vatrenim oružjem.

Naglašavajući kako je sigurnosna situacija po živote ljudi i sigurnost imovine u velikoj mjeri ugrožena u Visokom, Babić je pozvala na hitno pojačanje policijskog nadzora.

“Prinuđeni smo ponovo tražiti da poduzmete neophodne aktivnosti na lišavanju slobode aktera nemilih događaja te na aktivnostima koje su započete, a nisu dovršene a koje će povećati stepen sigurnosti na području naše općine”, navodi se pored ostalog u pismu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.