Marković večeras zadnji put na klupi BiH?

markovic prce

Selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković večeras će protiv Litvanije u kvalifikacijama za SP 2017. u Francuskoj, 50-ti put voditi državni tim.

Prema izvorima bliskim Stručnom štabu reprezentacije, ovo bi mogao biti, ujedno, i posljednji put da Marković vodi izabranu vrstu Zmajeva, jer namjerava podnijeti ostavku, saznaje Fena.

Selektor je nezadovoljan odnosom države prema rukometnoj reprezentaciji, ali i odnosom RS BiH prema njemu, jer državni tim vodi bez potpisanog ugovora.

U medijskim istupima ovih dana, Marković je rezignirano rekao da mu je ugovor produžen na tri mjeseca, ali ni takav nije potpisan, jer se, po njemu, čeka hoće li reprezentacija BiH izboriti baraž.

„Vodit ću reprezentaciju do kraja kvalifikacija i bez ugovora i bez novca“, izjavio je Marković u Tuzli.

Kazao je da ga pojedinci, među kojima i iz Saveza, smjenjuju već godina, čak i kada je reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo u Kataru, a i kada su pojedini igrači napuštali na svoju ruku najbolju bh. vrstu.

Marković se na naše telefonske pozive nije javljao, pa ostaje da se vidi hoće li poslije utakmice s Litvanijom u Mejdanu povuči ovako radikalan potez ili će Zmajeve voditi i u baražu juna ove godine.