Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jerez

Marquez mora na operaciju: “Poletio je, a onda ga je udario motor” (VIDEO)

markez

Nije imao sreće

Marc Marquez (27) voli riskirati, a u mnogo slučajeva i profitira. No, ovaj put to nije bilo tako. Naime, četiri kruga prije kraja utrke u Španiji pokušao je preuzeti drugo mjesto, ali izgubio je kontrolu nad motorom i samo odletio sa staze. Zaustavljao se neko vrijeme i strugao po podlozi.

Nije imao sreće te je u teškom padu još imao i sudar s motorom koji ga je još malo odbacio i vjerovatno nanio još poneku povredu iako su motociklisti vrlo dobro zaštićeni. Marquez se pridigao i otišao pokraj staze gdje ga je čekala medicinska služba te mu stavila ovratnik i na nosilima ga odvezla sa staze.

Marqueza su u mobilnoj klinici na stazi u Jerezu pregledali službeni doktori, dali dijagnozu i otkrili što će se dalje događati s aktualnim svjetskim prvakom.

“Vozač će ostati pod kontrolom nekoliko sati, a sutra bi trebao biti prebačen u Barcelonu, gdje će biti operisan. Morat će mu se namjestiti kost, a moglo bi biti problema i s radijalnim živcem. U to još nismo sigurni”, objavili su službeni doktori koji nisu željeli davati prognoze o tome koliko će Marquez morati izbivati sa staze rekavši da je još prerano za takve procjene.