BiH

Objavila na Facebooku

Diana Zelenika pozitivna na koronavirus: “Kako stiže lova, podobni počeli šetati po ambulantama”

19/07/2020

Dodala je da Krizni štab za navedeno nije bilo briga

Bivša zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentu Bosne i Hercegovine Diana Zelenika zaražena je korona virusom. Objavila je to ona na svom Facebook profilu.

“Da, ja sam je nazvala MMF korona, a sada imam samo koronu dok je MMF popapao Đepeto, iako naše pravosuđe nikako da ga pronađe. Zašto MMF korona? Jer kako rasporediše lovu tako kod nas nestade šatora, nestade prevencije, otvoriše se vrata svim ambulantama i podobnim prijateljima koji su počeli šetati po pojedinim odjelima. Iako sam već pisala o tome da nisu smjeli ukinuti mjere prevencije dok ne prođe bar 28 dana bez ijednog oboljelog u području tri kantona koja gravitiraju SKB Mostar, no čemu mjere kad je lova stigla”, napisala je Zelenika.

Dodala je da Krizni štab za navedeno nije bilo briga.

“Mnogi od njih, kao što je predstojnica klinike na kojoj radim ne dežura posljednjih desetak godina, a nama drži predavanje o vanrednoj situaciji. Uz dobru materijalnu naknadu i moć i ne javljaju se na telefon kada im hoćete reći da ste na radnom mjestu dobili visoku temperaturu. Predstojnica se nije javila nikako, a zamjenica direktora, inače rodbinski vezana za član kriznog štaba, nakon pet sati sa netačnom informacijom. I nije ih ni briga jer ja nisam kuma, niti, kako jedan kolega reče član HDZ BIH, a on iako jeste nije dobio novac kao ovi u kriznom štabu. I tako stiže meni korona bez MMF-a s visokom temperaturom i bolovima, ali na sreću bez respiratornih simptoma. Ovo pišem, ne radi toga da promijenim krizni stožer koji nas je životno ugrozio, nego da moji prijatelji znaju da nisam na respiratoru, da mi je saturacija kisikom 98 posto. Prijateljima će biti drago, dušmanina krivo“, objavila je Zelenika na Facebooku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.