Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvostruki udarac

Martina Navratilova ima rak dojke i grla: “Nadam se povoljnom ishodu, borit ću se”

martina navratilova ss

”Ovo je dvostruki udarac i situacija je zaista ozbiljna. Ipak, sve se još uvijek može popraviti i nadam se povoljnom ishodu. Borit ću se sa svim što imam”, rekla je Navratilova

Jedna od najvećih teniserki svih vremena Martina Navratilova (66) doznala je da boluje od raka koji je zahvatio dojku i grlo.

Nakon pregleda, legendarnoj češko-američkoj tenisačici dijagnosticiran je nepovezan oblik raka, koji je srećom u ranoj fazi.

”Ovo je dvostruki udarac i situacija je zaista ozbiljna. Ipak, sve se još uvijek može popraviti i nadam se povoljnom ishodu. Borit ću se sa svim što imam”, rekla je Navratilova.

“Prognoze su dobre i Martina će ovaj mjesec započeti s liječenjem. Radi se o karcinomu tipa HPV, a za taj tip raka postoje efikasne metode liječenja”, saopćili su predstavnici slavne teniserke.

“Martina je primijetila zadebljani limfni čvor na vratu u vrijeme odigravanja WTA Finala u Forth Worthu. Kako se oteklina nije povlačila, podrvgnuta je biopsiji, a nalaz je pokazao početni stadij raka grla. Liječnici su kod dijagnostičkih postupaka na vratu kod nje uočili i sumnjivu tvorbu u dojci, a pokazalo se da se isto tako radi o karcinomu koji nije povezan s onim u grlu”, stoji u saopćenju.

Navratilova je u karijeri osvojila 18 Grand Slamova u singlu, čak devet Wimbledona. U karijeri je osvojila još 31 GS titulu u ženskim parovima te 10 GS-ova u mješovitim parovima.