Mayweather opet prekida “penziju”, ovaj put da uzme milijardu dolara?!

floyd

Floyd Mayweather Jr. ponovno je dospio na naslovnice svjetskih medija. Bivši bokserski šampion i vlasnik najuspješnijeg 50-0 omjera u istoriji boksa tvrdi da je dobio poziv s izdašnom ponudom.

Podsjetimo, Mayweather je u svom posljednjem meču zaustavio UFC-ovog prvaka Conora McGregora i to u borbi koja mu je prema nekim procjenama donijela oko 300 miliona američkih dolara.

Još se tokom promocije tog meča, ali i nedugo nakon istog, spominjao mogući revanš. Čak je i Floyd u jednom trenutku izjavio da bi mogao doći u oktogon i tamo još jednom prebiti irsku zvijezdu.

Sada pak većina američkih medija javlja da je UFC kontaktirao Mayweathera i to s ponudom koja navodno uključuje nekoliko borbi i milijardu dolara zarade, piše Fight Site.

“Nazvali su me prije nekoliko trenutaka i tražili od mene da se vratim. Mogu se vratiti odmah. Ako želim, mogu se vratiti i to u UFC. Mogu se boriti u oktogonu. Mogu odraditi ugovor na tri ili četiri borbe u oktogonu i za to zaraditi milijardu dolara”, izjavio je Mayweather u live prijenosu koji je prvi prenio FightHype.com.

https://www.youtube.com/watch?v=kAgm0UfAKK0