revijalni meč

Mayweather se u februaru vraća u ring, protivnik će mu biti Youtuber

Paul je boksao samo dva puta i to protiv svog rivala na Youtube sceni i repera Olajidea “KSI” Olatunjia. Prvi meč je završio neriješenim rezultatom, a drugi pobjedom KSI-a

Penzionisani bokserski prvak Floyd Mayweather (43) objavio je kako će se 20. februara u revijalnom meču boriti protiv Youtubera Logana Paula (25).

Jedan od najvećih boksera svih vremena je profesionalnu karijeru zaključio skorom 50-0 osvojivši 12 svjetskih naslova u pet težinskih kategorija.

Posljednji put u ringu Mayweather se našao 2017. godine kada je u Las Vegasu prekidom savladao Conora McGregora zaradivši čak 275 miliona dolara. Iduće godine nastupio je u revijalnom meču protiv kickboksera Tenshina Nasukawe pobijedivši u prvoj rundi.

Paul je boksao samo dva puta i to protiv svog rivala na Youtube sceni i repera Olajidea “KSI” Olatunjia. Prvi meč je završio neriješenim rezultatom, a drugi pobjedom KSI-a.

Objava o njihovoj borbi stigla je samo sedmicu dana nakon što je Loganov brat Jake Paul nokautirao bivšeg NBA igrača Natea Robinsona. Mnogi misle da je Mayweather odlučio boksati protiv Logana kako bi osvetio poraz svog dobrog prijatelja Natea Robinsona.

Bila je to jedna od predborbi za meč Mikea Tysona i Roya Jonesaa. Paul je Natea dva puta rušio u prvoj rundi, pa dva puta u drugoj.

Borba će dostupna putem plaćanja po pregledu, a ulaznice za ovaj egzibicioni meč prodavat će se između 25 i 70 dolara.