Završen tender, izabran ponuđač

Otkrivamo: Ove bijesne limuzine izabrane su za Špirića, Radmanovića i Krišto

audi-r8sluzbeni automobil

Čelnicima Parlamenta BiH bit će dostavljen po jedan BMW 530 XD koji razvija brzinu od 100 kilometara na sat za 5,8 sekundi. Ukupna cijena za tri vozila iznosi 329.175 KM

Okončan je tender Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH za nabavku tri skupocjena vozila za potrebe predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojšu Radmanovića (SNSD), dopredsjedavajuću Borjanu Krišto (HDZ BiH), te predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Špirića (SNSD).

Piše: A. DUČIĆ

Kako saznaje Fokus.ba, Sekretarijat je prihvatio preporuku Komisije za javne nabavke te je prihvaćena ponuda autokuće AC Tomić iz Mostara za kupovinu tri nova automobile marke BMW 530 XD koji će porezne obveznike s uračunim PDV-om koštati ukupno 329.175 KM!

Navedeno vozilo proizvedeno u ovoj godini posjeduje čak 265 konjskih snaga, a razvija brzinu od 100 kilometara na sat za 5,8 sekundi. Svakako ova bijesna limuzina će biti dostavljena navedenim bh. funkcionerima sa full opremom.

Prema tenderskog dokumentaciji, drugoplasiran ponuđač u ovom tenderu bila je firma M.R.M. Export-Import d.o.o. Ljubuški, koja je u ponudi imala Audija A6 50 TDI Quattro Tiptronic.

Ipak, ova ponuda je bila znatno skuplja od propisane, te je iznosila 362.997 KM.

Potrebno je naglasiti da je usvojen plan prema kojem Parlamentarna skupština BiH osim automobila nabavlja i namještaj, tepihe, telefone, umjetničke slike i knjige. Ukupna cijena je skoro pola miliona maraka.

Podsjetimo, upravo je stavka od 754.000 KM predviđena za nabavke u Parlamentu BiH bila kamen spoticanja za usvajanje državnog budžeta. Na kraju je budžet sa amandmanom od 754.000 KM ipak usvojen, iako ga je prethodno Predsjedništvo BiH prekrižilo.

Dopredsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović (SDA) i dopredsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić odrekli su se novaca planiranog za nabavke.