Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"The Independent"

Netflix odbio označiti seriju “The Crown” kao fikciju

Glumica Helena Bonham-Carter, koja u ovoj seriji glumi princezu Margaret, rekla je kako Netflix ima “moralnu odgovornost” da dešavanja u seriji opiše kao izmišljena

Netflix je uprkos brojnim zahtjevima odbio označiti četvrtu sezonu serije “The Crown” kao fikciju, piše The Independent.

Kritičari su istakli kako serija sadrži niz izmišljenih ključnih scena, te su izrazili zabrinutost da publika možda neće shvatiti da se radi o fikciji.

Ovo stvara poseban problem kraljevskoj porodici koja se ponovo suočava s brojnim kritikama javnosti zbog načina na koji su tretirali princezu Dianu. Na posebnom udaru su princ Charles i vojvotkinja Camilla, jer serija obrađuje period u kojem su se njih dvoje tajno zabavljali dok je princ bio u braku s Dianom.

Glumica Helena Bonham-Carter, koja u ovoj seriji glumi princezu Margaret, rekla je kako Netflix ima “moralnu odgovornost” da dešavanja u seriji opiše kao izmišljena.

Međutim, glasnogovornik Netflixa je u kratkom saopćenju za javnost naveo kako je vrlo jasno da se radi o fikciji.

“U potpunosti vjerujemo da gledatelji serije razumiju da se radi o fikciji temeljenoj na historijskim događajima. Nemamo planove i ne vidimo potrebu da u budućnosti posebno naznačimo da se radi o fikciji”, kratko je rečeno.