Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"rat" na mrežama

McGregor: Puštamo turiste u zemlju, a kažnjavamo ljude koji šeću pse?!

mcgregor

Prepucavanje s predstavnikom kompanije na Twitteru traje već dva dana, a McGregor traži i zatvaranje irskih luka za putnički promet

Conor McGregor razdoblje koronakrize provodi u svojoj Irskoj te svakodnevno na društvenim mrežama upozorava građane na važnost izolacije i socijalnog distanciranja i traži od svih sunarodnjaka koji su se zatekli u drugim državama da ostanu gdje jesu dok se pandemija ne dovede pod kontrolu.

Zato ga je posebno razljutila vijest da su u petak u Irsku trajektima stigle stotine Engleza.

Conor od tada “ratuje” s prevozničkom kompanijama u čijem su vlasništvu sporni trajekti jer je vlada zabranila sva putovanja koja nisu esencijalna, a borac smatra da su kontrole slabe i da je previše ljudi zloupotrijebilo mogućnost ulaska u Irsku morskim putem, kojim je u zemlju stigao i koronavirus.

Prepucavanje s predstavnikom kompanije na Twitteru traje već dva dana, a McGregor traži i zatvaranje irskih luka za putnički promet.

Posljednji odgovor koji je dobio od prevoznika je da kompanija upozorava ljude da se drže restrikcija i da putuju samo zbog esencijalnih razloga, a nikako zbog odmora.

Tu je Conoru prekipjelo pa se okrenuo protiv vlade koja dopušta neodgovorno ponašanje, odnosno ulazak turista u zemlju.

“Ne možete neke pristojno pitati, a na druge vikati. Stotine su stigle zbog proslave uskršnjeg vikenda avionima ili brodovima, dok se druge kažnjava jer su šetali psa predaleko od kuće. Vidite kako to nema smisla? U svakom slučaju, odoh ja danas u Blackpool. Putovanje je esencijalno, vjerujte mi”, napisao je McGregor i dodao emojije suncobrana i piva.

McGregor je donirao milion eura za pomoć radnicima u zdravstvu.