Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

korištenje uz naknadu

Vlada ZDK odredila tri nova objekta za karantin za smještaj državljana BiH

vlada zdk (1)

Upravljanje objektima karantina vršit će Kantonalni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, umjesto općinskih štabova civilne zaštite, kako je bilo utvrđeno prethodnom odlukom

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je na današnjoj vanrednoj sjednici odluku o utvrđivanju prijedloga tri nova objekta za karantin koji će se koristiti za smještaj državljana Bosne i Hercegovine koji doputuju iz inostranstva, a imaju prebivalište na području Zeničko-dobojskog kantona, u cilju ograničavanja kretanja i omogućavanja obaveznih zdravstvenih pregleda zbog sumnje da su bili u kontaktu sa osobama koje imaju bolest izazvanu novim koronavirusom Covid-19.

Nakon što je na prethodnoj sjednici za karantin odredila objekte motela “Bistrica” u Maglaju i “Konak” u Doboj Jugu, Vlada je danas za karantin odredila i objekte Hotela “Zenica” i Hotela “BISS” u Zenici te objekt Apartmani “Sjaj” u Maglaju, sapćeno je iz Pres službe ZDK.

Objekte karantina osiguravat će službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, zdravstveni nadzor će vršiti nadležna zdravstvena ustanova primarne zdravstvene zaštite, dok će higijensko-epidemiološki nadzor obavljati Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Upravljanje objektima karantina vršit će Kantonalni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, umjesto općinskih štabova civilne zaštite, kako je bilo utvrđeno prethodnom odlukom.

Objekti određeni za karantin koristit će se uz naknadu, a troškovi karantina padaju na teret budžeta Federacije Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.