sarajevo

Međunarodni judo turnir “BiH and Nippon Open” okupio 48 klubova

judo (2)

Pored osvajača medalja u svojim težinskim i uzrasnim kategorijama, najbolje rezultate u kategoriji do 13 godina ostvarili su Ana Smiljić iz kluba “Mladost” Kotor-Varoš i Kristijan Đurđević iz kluba “Zvijezda” Banja Luka

Ženski judo klub “Sarajevo” i Judo savez Federacije BiH organizovali su 21. međuarodno takmičenje “BiH and Nippon” na kojem je učestvovalo 48 klubova u četiri starosne kategorije, U13, U16, U18 i U21.

Na samom početku takmičenja promovirane su bh. sudije koji su položili za internacionalne i kontinentalne sudije.

Siniša Đukić položio je ispit za internacionalnog sudiju (A licenca), dok su za kontinentalnog sudiju (B licenca) ispit položili Selma Sejdinović, Dane Pepić, Admir Vražalica i Mladen Vuković.

Prisutnima se obratio predsjednikJudo saveza BiH Branislav Crnogorac koji je istakao zadovoljstvo dugogodišnju podršku ambasade Japana savezu, ali i saradnju dvije države. Crnogorac je kazao i kako je džudo najtrofejniji olimpijski sport, te se posebno zahvalio Ministarstvu kulture i sporta i ministru Samiru Avdiću na razumijevanju i podršci.

Pored osvajača medalja u svojim težinskim i uzrasnim kategorijama, najbolje rezultate u kategoriji do 13 godina ostvarili su Ana Smiljić iz kluba “Mladost” Kotor-Varoš i Kristijan Đurđević iz kluba “Zvijezda” Banja Luka.

Do 16 godina najuspješnija su bili Helena Lukač iz kluba “Zvijezda” Banja Luka i Dimitrije Savić iz kluba “Romanija” Pale.

Džejla Kožljak iz kluba “Vogošća” i Petar Škrba iz kluba “Randori” ostvarili su najbolje rezultate u kategoriji do 18 godina.

U uzrasnoj kategoriji do 21 godine najbolji su bili Amina Crnčalo iz kluba “Sarajevo” i Vidak Maljević iz kluba “Leotar” Trebinje.

Prestižnu nagradu “Sanshiro Sugata” osvojio je Lazar Ždrale iz kluba Randori, saopćili su organizatori.