Ostali sportovi

od 13. do 15. septembra

Međunarodni vaterpolo turnir na Olimpijskom bazenu Otoka

06/09/2019

Branitelj naslova pobjednika prošlogodišnjeg takmičenja je ekipa Primorca iz Kotora, koja će i ove godine zasigurno biti jedan od favorita

Jedanaesti međunarodni vaterpolo turnir “Sarajevo champions challenge” bit će održan od 13. do 15. septembra na Olimpijskom bazenu Otoka.

Na ovogodišnjem turniru nastupit će ekipe kao i prošle godine – Pošk Split, Primorac Kotor, Vojvodina Novi Sad, te reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Branitelj naslova pobjednika prošlogodišnjeg takmičenja je ekipa Primorca iz Kotora, koja će i ove godine zasigurno biti jedan od favorita.

Podsjetićemo da su ranije na turniru učestvovali: Mladost Zagreb, Jug Dubrovnik, Primorac Kotor, Jadran Herceg Novi, Jadran Split, Vasas Budimpešta, Spandau Berlin, Crvena zvezda Beograd, Galatasaray Istanbul, Radnički Kragujevac, Kinef St Petersburg, Rabotnički Skopje, Cattaro Kotor, Vojvodina Novi Sad, te reprezentacije Makedonije i Slovenije.

Organizacijom ovog turnira najdirektije se radi na sveobuhvatnoj afirmaciji i promociji vaterpolo sporta u BiH, čemu je Olimpijski bazen u Sarajevo dao najznačajniji doprinos do sada, saopćeno je iz JP Olimpijski bazen Otoka.

Dodatno ohrabrenje i poticaj za sve poštovaoce vaterpolo sporta u našoj zemlji je učešće i Vaterpolo reprezentacije BiH na ovom turniru.

Suorganizatori Turnira su vaterpolo savezi Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.