Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mejrema, Kristina i Andrea osvojile bronzanu medalju u Turskoj

srebrenica_karate_2

Takmičarke Karate kluba Želja Ipon iz Srebrenice, nakon državnog prvenstva na kojem su postale prvakinje BiH, nastavile su redati nove uspjehe. Ovaj put na Balkanskom prvenstvo u Turskoj, koje je održano od 19. do 21. maja.

Kata tim u sastavu Mejrema Peštalić, Kristina Stanojević i Andrea Janković (djevojčice od 11 godina), zauzeo je treće mjesto i tako za BiH osigurao bronzanu medalju.

Kristina Stanojević osvojila je i srebrnu medalju za BiH u pojedinačnom nastupu, i time je postala i najuspješnija naša reprezentativka na Balkanskom prvenstvu jer je jedina osvojila dvije medalje.

Ove prekrasne djevojčica iz Srebrenice i ovaj put predvodila je njihova trenerica Kristina Milošević, reprezentativka BiH, višestruka prvakinja naše zemlje i osvajačica zlatne medalje ne Evropskom i Svjetskom karate prevenstvu.

Inače, reprezentacija Bosne i Hercegovine u karateu osvojila je ukupno odlično drugo mjesto na 22. Balkanskom prvenstvu u Turskoj sa osvojenih osam zlatnih, deset srebrnih i 27 bronzanih medalja.